Bugun...



6 YAŞINDA 6 ÇİÇEK BİRDEN AÇTI


facebook-paylas
Güncelleme: 17-05-2024 21:25:50 Tarih: 17-05-2024 19:13

6 YAŞINDA 6 ÇİÇEK BİRDEN AÇTI

 Dikenli bitki olan , Kaktüs veya Maraş değimi , ile Kaynana Kaktüsü evinde özenle yetiştiren Gülay Doğan 6 yaşındaki çiçeği bu sene 6 çiçek birden açtı..

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesinde İstiklal Mahallesinde oturan Gazeteci Gülay Doğan uzun yıllardan beri özenle koruduğu Kaktüs 6 yaşında 6 çiçek birden açtı.

Yılda bir kez çiçek açan kaktüsler

6 Yaşında 6 Çiçek Birden Açtı

Evinin çatısında yetiştiğirdiği halk arasında Nana topuzu veya kirpi kaktüsü olarak da bilinen 'Echinopsis' türü kaktüs yetiştiriyor.

kabus.jpg

Genel de Haziran ayında sadece bir gün çiçek açmasıyla bilinen kaktüslerine özenle bakan Doğan : , "Bu çok özel bir kaktüs türü. Çiçeği çok güzel ama bir gün açıyor bir gün göre beliyorsun , bugünden sonra bir yıl bekleyeceğiz,” dedi.

Kahramanmaraşlı Gazeteci www.maraşgündem.com.tr muhabiri Gülay Doğan bir yıl çiçek açması için beklediği Küktüsün bu sabah çiçek açtığını gördü..

İlk yıl bir çiçek açan ve geçen her yıl bir sayı artırarak 2-3-4-5 çiçek açarken 6 yaşında bu yıl 6 çiçek birden açtı.

Yılda yalnızca bir gün çiçek açmasıyla ünlü olan halk arasında kaynana topuzu veya kirpi kaktüsü olarak da bilinen 'Echinopsis' türü çiçeğine gözü gibi bakan Gülay Doğan , çiçek açtığı sırada kaktüsü görmek isteyen ziyaretçilere de kapılarını açıyor.

cicek.jpeg

Çiçek sevgisinin kendisinde çocukluktan beri var olduğunu söyleyen Gülay Doğan, "Bu çiçek sevgisi çocukluğumdan geliyor. Çok güzel şekilde büyütürdüm ben. Doğada, çiçekler içinde büyüdük. Sanırım o sevgi buradan geliyor.

'ÇOK ÖZEL BİR KAKTÜS TÜRÜ'

Doğan : "Bu çok özel bir kaktüs türü. Çok dayanıklı bir tür, zahmeti az. Kış aylarında içeri bile almıyorum balkando, teras da duruyor

Genel olarak Haziran ayında başlayarak farklı zamanlarda kaktüsün çiçek açtığını ve açmasının ardından çiçeğin bir gün yaşadığını belirten Doğan , Bunlar akşamüstü açar hava kararırken, ertesi gün akşamüstü ömrü biter ve solar.

Echinopsis' türü kaktüs, aslen Güney Amerika'ya özgü bir bitkidir. İri ölçekte bir kaktüs türü olan Echinopsis, yılda bir kez verdiği büyük çiçekle de bilinir. Özellikle çöllerde yaygın olarak yetişen bir tür olan Echinopsis, susuzluğa ve yüksek sıcaklığa karşı oldukça dayanıklıdır.

Gelişimi için bol miktarda temiz havaya ihtiyaç duyan Echinopsis toprağının ise kireçli olmaması ve suyu iyi geçirmesi gerekir. Çoğalması, gövdesinden çıkan tomurcukların ayrı bir toprağa ekilip yetiştirilmesiyle gerçekleşen bu bitkinin en dikkat çekici özelliği ise, yılda sadece bir kez çıkardığı büyük çiçeğidir.




Bu haber 1349 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI