Bugun...



ZEMİN VE TEMEL ETÜDÜ UYGULAMA ESASLARI ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDE MASAYA YATIRILDI

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, bilimsel veriler ışığında daha güçlü ve daha dirençli bir Onikişubat’ı inşa etmek amacıyla Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde çalıştay düzenledi. Çalıştayda, ‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ konusu tüm yönleriyle masaya yatırılarak tartışıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-05-2024 12:08:37 Tarih: 18-05-2024 11:50

ZEMİN VE TEMEL ETÜDÜ UYGULAMA ESASLARI ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDE MASAYA YATIRILDI

ZEMİN VE TEMEL ETÜDÜ UYGULAMA ESASLARI ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDE MASAYA YATIRILDI

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, bilimsel veriler ışığında daha güçlü ve daha dirençli bir Onikişubat’ı inşa etmek amacıyla Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde çalıştay düzenledi.

 

Çalıştayda, ‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ konusu tüm yönleriyle masaya yatırılarak tartışıldı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Onikişubat’ın yeniden inşa ve ihya sürecine yönelik önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, seçim sürecinde sık sık vurguladığı çalıştayları hayata geçirdi.

Başta mühendis ve mimar odaları olmak üzere meslek odalarının katılımıyla yapılacak çalıştayların ilki, Onikişubat Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde düzenlendi. 

Çalıştaya, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan ve ekibi, Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesi’nde görev yapan inşaat ve jeoloji mühendisleri ile piyasada serbest çalışan jeoloji mühendisleri katıldı.

‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ konusun tüm yönleriyle masaya yatırılarak tartışıldığı çalıştayda, zemin etüt incelenmesi, rapor ve arazi aşamalarında yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında da istişarelerin yapıldığı çalıştayda, serbest çalışan jeoloji mühendislerinin yaşadıkları sıkıntılar da konuşuldu. 

Onikişubat Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte diğer meslek odalarıyla çalıştayları sürdüreceği belirtildi.

ONİKİŞUBAT’TA DEPREMDEN SONRA YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPACAĞIZ

Oldukça verimli geçen çalıştayın ardından açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, yapılan çalıştayın Onikişubat’ın yeniden inşasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Dalyan, “Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş sağ olsun, seçimden önce de defalarca dile getirmişti. Mühendislik ve mimarlık odalarıyla ortak yapılacak çalıştayların ilkini Jeoloji Mühendisleri Odamızla gerçekleştirdik. Bu çalıştayda, belediyemizde görev yapan meslektaşlarımız ve diğer piyasadaki arkadaşlarımızla zemin etüt raporları konusunda bir araya geldik. Çalıştayın faydası hem şehrimize hem de inşaat sektöründeki diğer paydaşlarımıza artı şekliyle yansıyacağını düşünüyorum. Belediyemizdeki meslektaşlarımızın bizden istekleri, bizim de onlardan isteklerimiz noktasında İmar ve Şehircilik Müdürümüzün öncülüğünde güzel bir çalıştay oldu. Mevcut imar üzerinde yeni yapılacak binaların zemin etütleri ile ilgili bir çalıştay yaptık ama bu çalıştaylar devam edecek. Bizler Jeoloji Mühendisleri olarak, kurumdaki diğer meslektaşlarımızla yeni imar alanlarıyla ilgili de sık sık bir araya geleceğiz ve Onikişubat’ta depremden sonra yapılması gereken ne varsa yapacağız.”




Bu haber 1393 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI