Bugun...



BAŞKAN AKPINAR: BİR İNSAN LİYAKATSİZ OLURSA, BABAMIN OĞLU DA OLSA ÇALIŞTIRMAM


facebook-paylas
Güncelleme: 02-05-2024 00:09:28 Tarih: 01-05-2024 23:56

BAŞKAN AKPINAR: BİR İNSAN LİYAKATSİZ OLURSA, BABAMIN OĞLU DA OLSA ÇALIŞTIRMAM

Yeniden Refah Partisinin Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, gazete ve maraskimliki.com internet sitesinin imtiyaz sahibi Mehmet Fiskeci’nin sorularını cevaplandırdı.

İşte o sorular ve Akpınar’ın verdiği cevaplar

Başkanım önce sizi kutluyoruz. AK Partiye en çok oy veren, ülke sıralamasında 4. İlçe olan Dulkadiroğlu’nda devrim yarattınız, arkasında siyasi güç ve imkânı olan Necati Okay’ı devirdiniz. Dulkadiroğlu AK Partinin kalesi idi, siz bu kaleyi fethettiniz! Halkın tercihi, teveccühü yaşandı. Neler hissediyorsunuz?

Bizlere kendimizi ifade etme imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ilçede doğmuş, büyümüş ve sosyal hayatından hiç kopmamış biri olarak vatandaşlarımızla her daim iç içe olduk. Bunun neticesinde vatandaşlarımızın teveccühüyle Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı’na seçildik. Bu kritik seçim zaferinde vatandaşlarımıza sunduğumuz vaatlerin tutarlı olması, doğru, dürüst ve ilkeli bir yönetim vaat etmemizdir.  

Gazetelere bakıyor, televizyonları izliyoruz. İktidar, yani Cumhur ittifakı belediyelerin korkunç bir borçları oldu. Gidenler yangından mal kurtarıyorlarmış gibi, yersiz, lüzumsuz ve usulsüz harcamalar yaptılar, adrese teslim ihalelere imza attılar. Siz ne kadar borç aldınız, bu yükün altından kalkabilecek misiniz?

 

İlk sorunuzda cevapladığım üzere vatandaşlarımıza doğru, dürüst ve ilkeli bir yönetim vaat ettik. Bu doğrultuda belediyemizin gelirini, giderini ve borçlarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmiştik. Mazbatamızı aldıktan sonra bununla ilgili bir kamuoyu duyurusu gerçekleştirdik. Gerekli gördüğümüz durumda yine bu konular ile ilgili kamuoyu bilgilendirmesi yapacağız.

Mazbatayı aldıktan sonra, belediye önünde, basın karşısında açıklama yaparken, belediyenin girişine yazılan Peygamber Efendimizin ‘rüşvet alan da veren de mel’undur’ hadisi şerifi bazı kesimleri rahatsız etti, tepkiler geldi arkasından. Bu tepkiler sizin de kulağınıza geldi, neler düşündünüz, nasıl karşıladınız?

 

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in işaret ettiği üzere bir yönetim anlayışı oluşturacağımızı belirtmiştik. Bu anlayışı yansıtma adına Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Hadis-i Şerif’ini giriş kapısına yazdık. Belediyemize giren herkesin bu anlayışı hatırlaması, bu anlayış üzere olmasını istedik. Bu rahatsız olunacak bir husus değil, aksine gurur duyulacak bir tablodur.  

 

Sizin gibi benim de tanımaktan büyük onur ve gurur duyduğum, aynı zamanda da sitemini yazarı olan belediye başkan yardımcınız, kaynınız, Bertizspor Kulübü başkanı sevgili Fatih Yıldız’ı atamanız da tepkilerden bir diğeri idi. Sonra 4 belediye başkan yardımcınızın Bertiz’den oluşu da yine bazı kesimlerde rahatsızlığa neden oldu? Eleştirilere ne diyorsunuz?

Seçim süreci boyunca, “Bir insan liyakatli olursa babamın oğlu da olsa çalıştırırım. Bir insan liyakatsiz olursa, babamın oğlu da olsa çalıştırmam” dedim. Fatih Bey, çeşitli STK’larda üst düzey yöneticilik yapmış, öncesinde yurt dışında ağır sanayi diyebileceğimiz fabrikaların kurulumunda aktif rol almış ve yöneticilik yapmış bir isimdir.

Partimizin kontenjanından meclis üyeliğine seçildi. Her şeyden önce, liyakatine güvendiğimiz, görevini layıkıyla yapacağını düşündüğümüz doğru ve dürüst bir insandır. Bu hususları göz önünde bulundurarak kendisine görev verdik.

 

Sizi bu şehirde herkes tanıyor, uzlaşmacı bir yapınız var, doğru-düzgün adamsınız. Belediye içinde yapılanmayı sağlarken nelere dikkat ettiniz. Ehliyet, liyakat sizin için neyi ifade ediyor.

 

Yine bir önceki sorunuzda cevapladığımız hususun altını çizmek istiyorum. Bir insan liyakatli olursa babamın oğlu da olsa çalıştırırım. Bir insan liyakatsiz olursa, babamın oğlu da olsa çalıştırmam. Bu hususun kırmızı çizgim olduğunun altını çizmek istiyorum. Benim için dürüstlük, samimiyet, güven ve liyakat olmazsa olmaz bir ilkedir.

Yazılı ve görsel medyaya da yansıdı, üstelik de kamuoyunda yankısı sürüyor hala. Devrik başkan Okay’ın giderayak belediye işçi aldığı söylendi. Operasyon yapacak mısınız?
 

Vatandaşlarımıza ilçemizi her açıdan güzelleştireceğimiz sözünü verdik. Bu sözümüzü yerine getirmek için de güçlü kadro ve mali yapının oluşması gerekmektedir. Bu duruma engel olacak her konu ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu konularla ilgili çalışmamız ve incelememiz devam ediyor. Süreçler ile ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. 


Sosyal medyaya düşen, devrik AKKENT Genel Müdürü Cafer Tepe’nin yaptırdığı ruhsatsız, izinsiz ve tamamen belediye imkanları-işçilerinin çalışması ile ağaçların kesilerek yaptırdığı konut için ne düşünüyorsunuz. Kamuoyunda çok tepki toplamıştı.

Kişi odaklı hizmet anlayışını ortadan kaldırdık. Bu güne kadar olan usulsüz işler ile ilgili gerekli inceleme çalışmalarına başlattık. Vatandaşımızın yararına olmayan, kamu hizmetine zarar veren tüm işlerin karşısındayız. Görev süremiz boyunca bu durum böyle olacak.

 

İlçenin bir an önce ayağa kalkması, ihya ve inşası için TOKİ ve EMLAK KONUT yetkilileri ile görüşüyor musunuz, bu meselenin çözümü için Ankara’ya gidip bakanlık yetkilileri ile görüşmeyi düşünüyor musunuz?

 

Asrın felaketinden en çok etkilenen ilçeyiz. Bu ilçeyi hep birlikte ayağa kaldıracağımızı ifade ettik. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Ankara’ya gideceğiz. İlgili kurumlar ile görüştük yine görüşeceğiz. Vatandaşlarımızın beklentilerini iletip, ilçemizde yapılan projeleri takip edeceğiz.

 

Yakın tarihte, ki daha dumanı üstünde. Bertiz’de bazı köylerin (mahallelerin) sınırları köylülerin dahi haberi olmadan değiştirildi. Halkın görüşü alınmadan, fikri sorulmadan, tutarlı bir gerekçe gösterilmeden. 4 köyün. Karamanlı, Baydemirli, Çatmayayla ve Boyalı. Bu, bölgede huzursuzluğa neden oldu. Kime ne faydası vardı, köylüler kararın iptali için başvuruda bulundular ama bir sonuç alıp almadıklarını bilmiyoruz doğrusu. Hatta CHP milletvekili Ali Öztunç, bunun için Meclis’te önerge vermişti. Meseleden bilginiz var mıydı?


Seçim sürecinde vatandaşlarla sohbetimizde bu konu gündeme geldi. Bu hususta konuyu enine boyuna inceleyeceğimizi belirtmiştik. Göreve gelir gelmez yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi istedik. Vatandaşlarımızın bu noktadaki kaygılarını biliyoruz. Bu hususta hakkaniyetli bir karar alınması adına gerekli talimatları verdik. Bahse konu alanlar tekrar incelenerek geniş bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

 

Geçenlerde büyükşehir belediye başkanı Fırat Görgel ile bir araya geldiniz. Bütün ilçe başkanları da… Görgel’in davetine katıldınız, birlik-beraberlik, istişare kültürü ve birlikte çalışma doğrultusunda ne düşündünüz?

 

Memleketimizin bu zorlu süreçten çıkarak ayağa kalkması adına birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu birlik ve beraberliğin içerisinde daima yer alacağız. Bizim için önemli olan ilçemizin daha yaşanılabilir olması, vatandaşlarımızın her açıdan huzurlu olmasıdır.

Bunun için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Orada verilen birlik görüntüsü önemliydi. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz.




Bu haber 2423 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI