Bugun...



BAŞKAN SIDDIK CİĞER: TEKSTİL SEKTÖRÜ ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Kahramanmaraş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Ciğer, Pamuk, tekstil sektörünün vazgeçilmez hammaddesi olduğunu belirterek, "Maalesef herkesin bildiği üzere, tekstil sektörü çok zor günlerden geçiyor." dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-05-2024 19:14:12 Tarih: 15-05-2024 18:28

BAŞKAN SIDDIK CİĞER: TEKSTİL SEKTÖRÜ ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

 

BAŞKAN CİĞER: TEKSTİL SEKTÖRÜ ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Kahramanmaraş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Ciğer, Pamuk, tekstil sektörünün vazgeçilmez hammaddesi olduğunu belirterek, "Maalesef herkesin bildiği üzere, tekstil sektörü çok zor günlerden geçiyor." dedi. 

 

Kahramanmaraş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD), son zamanlarda yaşanan büyük bir felaket sonrası bölgedeki iş dünyasının yeniden ayağa kalkabilmesi için önemli bir rol üstleniyor. Bu kapsamda, pamuk ihracatı ve ithalatıyla ilgili önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

 

İnternational Cotton Association(ICA) -  KASİAD işbirliğinde düzenlenen “ICA Workshop Türkiye Çalıştayı” Genç KASİAD ve KASİAD Pamuk Kurulunun katkıları ile 13 – 14 Mayıs 2024 tarihlerinde Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

 

Ülkemizin çeşitli illerinden ve şehrimizden çok sayıda iplik üreticisi ve pamuk ticareti yapan firma temsilcilerinin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını  KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Ciğer Yaptı.

 

Başkan Ciğer  Pamuk, tekstil sektörümüzün vazgeçilmez hammaddesidir. Kahramanmaraş ise pamuğu en iyi şekilde işleyen, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üretim yapan, merkezlerden biri olduğunu ifade etti.

 

“Pamuk üreticileri, tüccarlar ve tekstil sanayicilerimiz ortak hareket ederek, basiretli davranarak, sektörün problemlerine akılcı çözümler üretmelidirler. Girdiğimiz bu dar boğazdan ancak bu şekilde çıkabiliriz” diyen Başkan Ciğer, “Herkesin bildiği üzere, tekstil sektörü çok zor günlerden geçiyor. Bunun sebepleri arasında öncelikle, küresel  ekonomide yaşanan daralma gelmektedir. İkinci ve en büyük diğer sebep ise yaşadığımız deprem felaketidir.” Dedi.

 

Deprem,  öncelikli olarak çok ciddi maddi ve manevi kayıplara sebep olduğundan, şehrin kalkınması, fabrikaların ayağa kalkması, tekstil sektörü içinde çok uzun ve zorlu bir süreç olduğunun altını çizen Başkan Ciğer,  Depremin tek etkisi bu değildi. Deprem sonrası eğitimli kalifiye iş gücünün göç etmesi, işletmeleri ayrıca zora soktu. Zorlamaya da devam ettiklerini belirtti,

 

Bizler sanayiciler olarak bu kadar probleme ve kayıplara rağmen, yine buradayız, yine ayaktayız, yine iş başındayız ifadelerine yer veren Başkan Ciğer, “Eğitimin önemi her alan için tartışılmazdır. Uluslararası Pamuk Birliğinin eğitimlerinin şehrimizde olması, bize, sürdürülebilir pamuk üretimi, tüketimi ve işlenmesi için büyük bir destek olacaktır.” Dedi.

 

Çok iyi ve verimli toplantılar gerçekleştiğini de belirten Başkan Ciğer, Hepinize çalıştayımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Genç KASİAD kurulumuza ve başkanı Çağatay EMİRMAHMUTOĞLU ile KASİAD Pamuk Kurulumuza ve İsmail NOHUTLU’ya teşekkür ediyorum.  iki gün devam eden  çalıştaya iştirak etmiş olan siz katılımcılara ve eğitim veren “ICA Uluslararası Pamuk Birliği” temsilcileri  Dear Dr. Robert Jiang, Dear Mr. David Wookey ve Dear Ms. Casandra German’ a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

KTB BAŞKANI NARLI CANIMIZ ÇOK YANDI

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa NARLI ise Kahraman kentte pamuğun çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek “Çok harika bir organizasyon olmuş, emeği geçen ve katkısı olan herkesi kutluyorum. Özellikle Sayın Sıddık CİĞER ve ekibine teşekkür ederim. Pamuk konusunda çok sorunlar yaşadık. Canımız çok yandı, kimse tek başına mücadele edemez, onun için bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız, sık sık bir araya gelerek şeffaf olarak birbirimizi uyarmalıyız. Bu konuda gerek Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi Odası gerekse Esnaf Odaları Birliği gibi kuruluşlara büyük görevler düşüyor, yapacağımız kontratlarda çok dikkatli olmamız gerekiyor.“ dedi.

 

 

Çalıştaya katılan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Hanefi ÖKSÜZ ise Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Sıddık CİĞER başkan ile emeği geçen Genç KASİAD ve KASİAD Pamuk Kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek “Pamuk ticareti Kahramanmaraş Ekonomisinin çok önemli bir sorunudur. Pamuk ticaretinin tüccarları koruyan adaletsizliği yüzünden bu şehir son yıllarda büyük paralar kaybetti. Pamukta kaybettiğimiz rakamları sanayi faaliyeti ile telafi etmemiz mümkün değildir. Adaletsizliğin giderilebilmesi için sistemin her iki tarafı da koruması gerekir. Bu nedenle düzenlenmiş olan bu çalıştay her yönü ile çok önemlidir, yerinde ve zamanında düzenlenmiş olan bu organizasyonu gerçekleştiren başkan Sıddık bey’e ve ekibine bir kere daha teşekkür ediyorum. “ dedi.

İnternational Cotton Association(ICA) temsilci eğitmenleri  ICA İş Operasyonu ve Geliştirme Müdürü Dr.Robert Jiang, ICA Teknik Hakem, W&W Cotton Consultancy Limited Mr.David Wookey ve ICA Güvenli Ticaret Sorumlusu Ms.Casandra German’ın sunumunu gerçekleştirdiği iki günlük çalıştayda

 

-  ICA'nın Rolleri Nelerdir?

- Açık, Kısa ve Eksiksiz Bir Sözleşme Nasıl Yapılır?

- Sorunsuz Bir Sözleşme Performansı Nasıl Sağlanır?

- Akreditif ve Lojistik

- Acentelerin/Brokerlerin İşlevleri Nelerdir?

- İddialar ve Uyuşmazlıklar Dostane Çözüm, Arabuluculuk ve Tahkim Yoluyla Nasıl  

  Çözümlenir?

- Manuel Sınıflandırmanın Usul ve Esasları Nelerdir?

- HVI Testini, Parametrelerini ve Hesaplaması

- Kalite Standartları ve Değer Farklılıkları Kullanılarak Harcamalar Nasıl Hesaplanır?

- Tahkim ve Temyiz Prosedürleri, Süreleri, Ücretleri Nelerdir?

- Güvenli Ticaret Nasıl Sağlanır – Yerine Getirilmeyen Ödüller ve Koruma Listesi

- ICA Üyeliğinin Önemi – Haklar, Katılım, Ağ Oluşturma, Koruma, Yararlar, Etkiler

- Tekstil Süreçleri, Eğirme, İzlenebilirlik ve Ötesi gibi çeşitli konuların ele alındığı   

  çalıştayın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

 

 

 




Bu haber 1952 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI