Bugun...



BAŞKAN TOPTAŞ MAĞDURİYETLERİ ÇÖZECEK, DİRENÇLİ ONİKİŞUBAT’I İNŞA EDECEĞİZ

Depremin etkilerini ortadan kaldırarak daha güçlü ve daha dirençli Onikişubat’ı inşa etme noktasında yoğun mesai yapan Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sundu. Başkan Toptaş, bakanlık ve Onikişubat Belediyesi garantörlüğünde Yerinde Dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-05-2024 13:19:26 Tarih: 16-05-2024 13:06

BAŞKAN TOPTAŞ MAĞDURİYETLERİ ÇÖZECEK, DİRENÇLİ ONİKİŞUBAT’I İNŞA EDECEĞİZ

BAŞKAN TOPTAŞ MAĞDURİYETLERİ ÇÖZECEK, DİRENÇLİ ONİKİŞUBAT’I İNŞA EDECEĞİZ


Depremin etkilerini ortadan kaldırarak daha güçlü ve daha dirençli Onikişubat’ı inşa etme noktasında yoğun mesai yapan Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sundu. Başkan Toptaş, bakanlık ve Onikişubat Belediyesi garantörlüğünde Yerinde Dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.

 

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, Asrın Felaketi Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ilçenin yeniden inşa ve ihya sürecini hızlandırmak amacıyla oluşturulan Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni vatandaşların hizmetine sundu. 


Daha önce depremden etkilenen yapıların yerinde dönüşüm uygulamasında yapılaşma haklarındaki kayıplarına yönelik imar plan notu düzenlemesi ile taban alanı değerinin 0,40’dan 0,60’a çıkarılmasına öncülük eden Başkan Toptaş, ilk güçlendirme ruhsatlarının verilmesinin ardından bu kez de Yerinde Dönüşüm Ofisi ile mağduriyetleri bir bir çözüme kavuşturuyor. 


İnşaat Mühendisi olması sebebiyle gerek seçim sürecinde gerekse Onikişubat Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yoğun bir çalışma temposuyla daha güçlü ve daha dirençli Onikişubat’ın inşa ve ihyası için mesai yapan Başkan Toptaş, seçim vaatlerinden biri olan Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni hayata geçirdi.


Başkan Toptaş’ın öncülüğünde çalışmalarına başlayan Yerinde Dönüşüm Ofisi’nde ruhsat aşamalarının hızlandırılması, sözleşmelerin hazırlanması, kredi ve hibe kullanma süreçlerinin takibi başta olmak üzere tüm çalışmalarda vatandaşlara rehberlik edilecek. 

 

“Onikişubat’ımızın yeniden inşa ve ihyası çaba sarf ediyoruz”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toptaş, depremden etkilenen Kahramanmaraş’ın inşa ve ihya sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderlinde hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Onikişubat Belediyesi olarak inşa ve ihşa sürecine katkı sunmak adına önemli adımlar attıklarını kaydeden Başkan Toptaş, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında şehrimizin inşa ve ihyası çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bizler de Onikişubat Belediyesi olarak bu sürece katkı sunmak adına önemli adımlar atıyoruz. Göreve gelmeden önce her zaman önceliğimizin 6 Şubat’ın getirmiş olduğu etkileri ortadan kaldırmak olduğunu ifade etmiştik. Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle devletimiz şehrimizde çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Kalıcı konutların yapımı bir taraftan devam ediyor, burada 18 bin adet konutun teslimi gerçekleştirildi. Onikişubat ilçemizin sınırlarında yer alan şehrimizin muhtelif alanlarında kalıcı konutlarımızın inşası çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Yine şehir merkezimizde de Emlak Konut ve TOKİ vasıtasıyla aynı şekilde hem konutlarımızın hem de iş yerlerimizin yükseldiğini görüyoruz. Bizler de sürece katkı sunmak adına çok önemli adımlar atıyoruz. Bunlardan bir tanesi orta hasarlı yapıların durumuydu. Malumunuz Büyükşehir Belediyemizden gelen dosyalar ve üniversitelerimizin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda güçlendirilmesi uygun olan orta hasarlı yapılarımızın ruhsatlandırma işlemlerini başlatmıştık” ifadelerini kullandı. 

 

“Yerinde dönüşümün hızlanması adına önemli adımlar atıyoruz”

 


Yerinde Dönüşüm Ofisi hakkında bilgiler veren Başkan Toptaş, Yerinde Dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getirerek, bilgi almak isteyen vatandaşları Yerinde Dönüşüm Ofisi’ne beklediklerini ifade etti. 

 


Başkan Toptaş, “Öte taraftan yerinde dönüşüm önemli bir konu. Yerinde dönüşümün de hızlanması adına önemli adımlar atıyoruz. Malumunuz meclis kararıyla yerinde dönüşümden faydalanacak olan arsalarda taban alanının yüzde 40’dan yüzde 60’a çıkarılmasını sağlayarak yerinde dönüşümün hızlanmasına olanak tanıyacağız. Seçim kampanya dönemimizde de ifade etmiştik. Proje lansmanımızda da Yerinde Dönüşüm Ofisi açacağımızı söylemiştik. Bugün itibariyle de Yerinde Dönüşüm Ofisi’mizi Onikişubat Belediyemizin içerisinde oluşturmuş bulunuyoruz. Yerinde Dönüşüm Ofisimizde, hak sahipliği kontrolü ve yaşanan problemlere çözüm sunma, kredi ve hibe kullanımları hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ve ilgili yapılaşma koşulları hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ile ilgili çap başvurusu öncesi kat irtifakı ve kat mülkiyetlerinin arsa payına dönüştürülmesi ve cins değişikliği işlemleri yapılabilecek. Yine ofisimizde, proje dosyası hazırlanmasında rehberlik, ruhsat süreci takibi, yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili tebligat işlemleri ile hibe ve kredi dosyalarının onay aşaması süreç takiplerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile büyük bir koordinasyon içerisinde gerçekleştireceğiz. İnşallah vatandaşlarımıza tüm bu hizmetleri hassasiyetle sunacağız. Hem merkez hem de kırsal mahallerimizdeki yerinde dönüşümle alakalı problem yaşayan, bu sürecin hızlanmasını isteyen vatandaşlarımızın işlemlerini buradan takip ederek yanlarında olacağız. Onikişubat’ımızda Yerinde Dönüşüm ile ilgili müracaatta bulunan tüm vatandaşlarımızı ofisimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1394 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI