Bugun...



VALİ ÜNLÜER “OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, düzenlenen asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-05-2024 19:59:22 Tarih: 15-05-2024 19:26

VALİ ÜNLÜER “OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”

 

VALİ ÜNLÜER “OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”

 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, düzenlenen asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

 

Kahramanmaraş’ta kamu huzuru ve güvenliği kapsamında kent genelinde yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda aylık olarak basın aracılığı ile Kahramanmaraş halkına bilgilendirme yapan Kahramanmaraş Valiliği, bu ayın Asayiş Ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından canlı yayın olarak verilen toplantıda Ünlüer terörle mücadeleden göçmen kaçakçılığına, uyuşturucuyla mücadeleden organize suç örgütlerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen operasyonları ve elde edilen başarıları anlattı.

 

EMNİYET GÜÇLERİNİN HER TÜRLÜ SUÇA YÖNELİK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

 

 Vali Ünlüer’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılım sağladı.

 

Nisan ayı boyunca yapılan operasyonların detaylı bilgilerinin aktarıldığı toplantıda verilen bilgiler Kahramanmaraş'ın güvenlik durumunun detaylı bir resmini çizerken yürütülen operasyonlar, gözaltına alınan şahıs sayıları ve elde edilen materyaller, güvenlik güçlerinin teröre, suç örgütlerine ve diğer w güvenlik tehditlerine karşı mücadelesinin etkinliğini gösteriyor. Ayrıca, kamuoyu bilgilendirmesi açısından da önemli bir örnek teşkil ediyor.

 

243 DÜZENSİZ GÖÇMEN DE SINIR DIŞI EDİLDİ

 

Nisan ayında Terörle Mücadele kapsamında terör örgütlerine yönelik 21 operasyon gerçekleştirildi, 25 şahıs hakkında adli işlem yapıldı ve 6 şahıs gözaltına alındı. Bunun yanında Kahramanmaraş’ta 90 bin 411 düzenli göçmen yaşamaktadır. Göçmen kaçakçılığına yönelik olarak da 589 operasyon düzenlenirken 6 organizatör gözaltına alındı, 1 organizatör tutuklandı ve 243 düzensiz göçmen de sınır dışı edildi.

 

 

NARKOTİK SUÇLAR OPERASYONUNDA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Narkotik Suçlarla ilgili sürdürülen 384 adet operasyon sonucunda 403 şahıs gözaltına alındı, 21 kişi tutuklandı ve 1 şahsa adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar esnasında 522 gram esrar, 314 gram bonzai, 6,87 gram eroin, 50 gram afyon, 21 adet ekstazi, 2 bin 661 adet sentetik ecza, bin 18 gram metanfetamin ele geçirildi.

 

ORGANİZE SUÇLAR

 

Organize suçlarla ilgili olarak bir adet operasyon gerçekleştirilmiş olup, operasyon esnasında 22 şahıs gözaltına alınmış ve 20 şahıs tutuklandı. 153 gram metanfetamin, 109 gram bonzai, 51 gram esrar, 94 adet sentetik ecza, 1 adet hassas terazi, bir adet tabanca ve bir adet av tüfeği ele geçirildi.

 

MALİ VE EKONOMİK SUÇLAR

 

Ekonomik suçlarla ilgili 13 operasyon 13 şahsa işlem yapılmış 10 şahıs gözaltına alındı. 11 adet sahte para 21 gram değeri düşürülmüş altın, 5 motosiklet, 2 sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte kimlik belgesi yakalandı.

 

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

 

Kaçakçılıkla ilgili olarak 24 operasyon gerçekleştirilmiş, 20 şahıs gözaltına alınmış ve bu olaylarda 18 pro, 2 bin 897 paket sigara, 86 adet elektronik sigara, 45 bin 400 adet makaron, 9 ton tütün, 17 kilogram nargile tütünü, 1 adet jeneratör, 2 adet yılan kamera ve 94 adet cep telefonu ele geçirildi.

 

ASAYİŞ OPERASYONLARINDA 565 ŞAHIS YAKALANDI

 

Asayiş suçlarıyla ilgili olarak toplam 3 bin 65 asayiş olayı meydana gelmiş, operasyonlarda bin 565 şahıs yakalandı. Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlanma olayı yüzde 97, mal varlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma yüzde 71, topluma karşı suçlarda aydınlatma oranın yüzde 98, millete ve devlete karşı suçlarda aydınlatma oranı yüzde 97, takibi gereken olaylarda ise aydınlatma oranı yüzde 99,5 olarak kayıtlara geçti.

 

TRAFİK OLAYLARI VE SİBER SUÇLAR

 

 Trafik olayları ile ilgili olarak da toplam ölümlü ve yaralamalı olay kapsamında 401 kaza meydana gelmiş, 205 bin 942 araç kontrol edilmiş, 859 adet araç trafikten men edildi. Son olarak siber suçlar kapsamında toplam 750 hesaba işlem yapılmış, 39 şüpheli şahıs tespit edilmiştir.

 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş'ın huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan güvenlik personeline teşekkür ederek, şehrin en güvenli şehirlerden biri olması için kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Vali Ünlüer, operasyonları yöneten Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerine şükranlarını sundu.




Bu haber 1306 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI